Dag 9: Tomar - Alvaiazere: 30.- km (27 augustus 2015).

De dag kondigde zich aan met gerommel! (Gisteren veel bonen gegeten, vandaag te veel ges...) Na vijf vooruitgeschoven stoelgangen was de pressie onder controle en de wind geluwd!
Eerst nog een historische wandeling gemaakt langs middeleeuwse monumenten. Wat de Tempeliers hier allemaal uitgespookt hebben is te veel om op te noemen en dat geeft me een unieke uitvlucht om hier niet teveel uit mijn duim te moeten zuigen.
Dan op stoffige wegen, klimmen en dalen door eucalyptus bossen. Ook cactusvijgen opgemerkt en door een pijnlijke ervaring uit het verleden, niet aan geproefd!
Omdat we de 'Quinta' waar we wilden overnachten niet konden telefonisch bereiken, hebben we in de namiddag de 'camino' fijntjes aan ons botten gevaagd en hebben we gekozen om een stuk grote weg te doen. Dat gaat sneller en gemakkelijker en zo moeten we niet altijd achter die gele rotpijlen lopen zoeken. Jullie denken toch niet dat destijds de pelgrims eens wat extra mijlen zouden omlopen om op een bergje in de bossen wat te verdwalen of uit te drogen. 'De' camino bestaat immers niet meer en is gewoon een Route Nationale geworden!
De GPS heeft ons een paar maal op de juiste track gezet.
We hebben nu zowat 40 MB aan data verbruikt en kunnen tot 1 GB gaan.
Vandaag slapen we in een nieuwe Albergo. Carlos heeft de Santiago spirit te pakken en springt op de kar van het booming pelgrimtoerisme.