Dag 17: Sao João da Madeira - Grijo 22 km.

Hoeveel pech kan een mens hebben?
Stel: je wil te voet naar Santiago. Je neemt een vliegtuig naar Lissabon en neemt een hotel. Omdat je al een beetje wil oefenen, neem je geen lift maar de trap. En... je verzwikt je linkerpoot nog voor je 1 stap richting Compostella gezet hebt!
Wel, zo'n pechvogel hebben we vandaag ontmoet in de persoon van een Hongaarse vrouw. We zagen ze vanmorgen. Ze zat op een terras met een dikke windel rond haar voet. Ze toonde haar steunband en vertelde dat ze in Lissabon drie dagen in bed gelegen had! Nu is ze via Fatima tot hier gesukkeld. Ze heeft de eerste dagen wel wat openbaar vervoer moeten nemen. Ze gaat dus heel langzaam en probeert de etappes te beperken tot 15 km. Pech dus.
Wij hadden daarentegen een schitterende dag. Lekker verse broodjes als ontbijt. Onderweg nog een stuk pizza in een café waar we nog twee warme broodjes gratis erbij kregen. Middagmaal met dikke groetensoep en een visschotel en bier, alles voor 5 euro! Als het zo verder gaat moet ik mijn broeksriem weer bijstellen in de andere (dikkere) richting.
We zijn hier in Grijo ook naar de mis geweest in het Mosteiro S. Salvador.
Er komen steeds meer pelgrims bij. Nu ook weer een koppel van de USA. Samen in deze Albergo: 8.