Dag 25: TUI - Mos 22km (zaterdag 12 september)

We zaten in een echte oorlog... een pijlenoorlog. De camino werd verlegd om een industriezone te vermijden. Maar de plaatselijke horeca zag daardoor zijn klanten verminderen. Dan maar zelf in het verweer met gele verfkwast. Eerst originele pijlen zwart maken (vandaar die uitdrukking) en dan pijlen in andere richting aanbrengen. Dan komen de officiëlen weer met zwarte en gele verf, en later weer die kwasten van de horeca. Dat kan zo nog een tijdje duren. Gelukkig waren we gewapend met folders en foto's om ons op het rechte pad te houden. Sowieso zouden we toch in Porrino uitkomen.
Daarna nog een klein wedstrijdje onder pelgrims voor wie er eerst in Mos zou zijn: wie eerst komt, eerst maalt. De bedden hier zijn beperkt en men kan ze niet reserveren.
Er komen steeds meer pelgrims. Er zijn er nu ook nog bij die maar pas in TUI gestart zijn. We schatten dat er ongeveer 100 pelgrims samen met ons onderweg zijn voor deze etappe. Vanmorgen, bij het eten van een sandwich in een café, telde ik al 15 passanten. Men zou voor minder een hekel aan pelgrims krijgen.
Nog 93194 meter.